De keurige Charlotte ruilt met hamsterfokster Imke in 'Puberruil Z@PP'

dinsdag 28 februari 2012

Imke is muzikaal en woont samen met haar ouders, tweelingzusjes en heel veel dieren in Wijchen. Ze ruilt met Charlotte, een sportieve en nette meid uit het Noord-Hollandse De Rijp. Charlotte woont met haar ouders in een 17e eeuwse woning in het dorpje De Rijp. Hier werd vroeger heel veel haring gevangen en ook vandaag de dag zijn alle inwoners nog gek op deze vissoort. Maar Charlotte houdt ook van acteren, tekenen, wielrennen met haar vader, walkietalkie verstoppertje spelen met haar vriendinnen en ze ontwerpt graag kleding.

De inspiratie doet ze op uit haar eigen, jawel, inloopkast! Eén keer in de maand is Charlotte samen met een vriendin misdienaar in de kerk en heel af en toe mag ze met haar moeder mee naar het ziekenhuis. Niet omdat ze ziek is, maar omdat haar moeder op de cardio-afdeling werkt, daar kom je alles te weten over je hart.

Bij de vegetarische Imke is het een echte beestenboel thuis, ze hebben veertig cavia's, tien hamsters, muizen en twee honden in huis. Imke en haar moeder fokken cavia's en hamsters en gaan hiermee naar verschillende shows om ze te laten keuren. Naast deze hobby heeft duizendpoot Imke het ook nog druk met mediteren, shoppen in tweedehands winkels en met het spelen op haar viool. De rest van de familie is al net zo muzikaal; haar tweelingzusjes spelen klarinet en hobo, haar vader speelt dwarsfluit en haar moeder hoorn. Imke en haar zusjes zitten ook in een orkest. En de dirigent? Jawel, dat is haar vader of moeder.

Hoe reageert Charlotte op de beestenboel van Imke? En hoe muzikaal is ze eigenlijk? Hoe vindt Imke het om haringen te fileren? En zal ze zich vervelen zonder haar tweelingzusjes?

'Puberruil Z@pp', woensdag 29 februari om 17.00 uur op Nederland 3.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De jonge moeder Isabel Green probeert de familieboerderij te runnen en voor de kinderen te zorgen, terwijl haar echtgenoot aan het front dient. Nanny McPhee, de magische kinderjuf, komt haar te hulp. Ze wil Isabels kinderen en hun twee verwende neefjes, die eveneens op de boerderij logeren, vijf belangrijke levenslessen leren: niet vechten, delen met anderen, behulpzaam zijn, samenwerken en vertrouwen hebben.

'Nanny McPhee and the Big Bang', film uit 2010 met oa. Emma Thompson, om 22.30 uur op Net5.

Dossiers