'De Nieuwe Lekkerbek': hondenkoekjes ook voor mensen, pofferstokken en een wildcard

dinsdag 21 augustus 2018
Foto: © MAX/ Roland J. Reinders 2018

Op woensdag 22 augustus zendt MAX de vierde aflevering van 'De Nieuwe Lekkerbek', om 20.30 uur op NPO 1. Kandidaten bereiden hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en Andrť van Duin.

De jury beoordeelt vervolgens op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid.

In de vierde aflevering komen er weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder het Waffeltje: een koekje dat door zowel honden als mensen gegeten kan worden. En verder een nieuw soort sportersijs, een kroket gemaakt van koeienuiers, pofferstokken gevuld met hagelslag en kaas, mayonaise op basis van banaan en bier gemaakt van de woekerende duizendknoop.

Tevens geeft de jury een wildcard weg voor de finale. Tijdens de eerste drie afleveringen stuurden Robert, Daan, Ellen en Alain een aantal mensen naar huis. Vier van hen mogen nogmaals hun gerecht aan de jury presenteren. Wie gaat er alsnog mee naar de finale?

Er is meer! Marlijn neemt deze week een kijkje bij afvalverwerking van de toekomst. Een restaurant in Rotterdam gebruikt alle eetresten, verwerkt deze direct en zet het om in compost voor een groentetuin.

'De Nieuwe Lekkerbek', woensdag 22 augustus om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers