'De Perstribune' gaat skūtsjesilen met Gerrit Hiemstra en Jan Ykema

zaterdag 27 juli 2019

Carrie ten Napel volgt voor MAX ook dit jaar het traditionele skūtsjesilen in Friesland. Elke maandag t/m zaterdag doet ze in 'Het Skūtsje Journaal' op tv verslag van het traditionele Friese zeilevenement.

Nieuw dit jaar is dat ook het media- en sportprogramma 'De Perstribune' wordt uitgezonden vanaf de MAX-boot op de Friese wateren. Carrie ontvangt zondag 28 juli, in het Friese De Veenhoop, twee Friese gasten: weerman Gerrit Hiemstra en oud-schaatser Jan Ykema. Ze praat met hen over de actualiteit, over Friesland en over zeilen.

Gerrit Hiemstra had dankzij het extreem warme weer een extreem drukke week. Op radio, tv en in de krant werd Hiemstra herhaaldelijk om duiding gevraagd bij de weersomstandigheden en daarbij schroomde hij niet de vinger op de zere plek te leggen.

Jan Ykema is voormalig schaatser die uitblonk op de sprint. Bij de Spelen van Calgary in 1988 won hij, na een legendarische 'pikstart', een voor Nederland unieke, zilveren medaille op de 500 meter. Ykema leidde na zijn topsportcarriere een bewogen bestaan, waarbij hij ook in aanraking kwam met drugs.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers