'De Taalstaat' opnieuw op zoek naar beste leraar Nederlands

zaterdag 2 januari 2016

Voor het derde jaar op rij organiseert het KRO-NCRV radioprogramma 'De Taalstaat' (NPO Radio 1), samen met Het Genootschap Onze Taal, de verkiezing van de beste leraar Nederlands.

Net als vorig jaar komen ook Vlaamse docenten in aanmerking voor de titel  'Beste leraar Nederlands 2016'. Ook zogenaamde 'NT2-docenten' kunnen meedoen, dat zijn leraren die Nederlandse les geven aan anderstaligen, waaronder vluchtelingen.


Luisteraars kunnen een leraar Nederlands voordragen bij het radioprogramma van presentator Frits Spits. Het gaat om docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. De afgelopen jaren wonnen leraren Nederlands uit Amstelveen en Duiven de prijs.

'Taalstaat'-presentator Frits Spits verheugt zich op de nieuwe editie. 'Deze verkiezing begint een traditie te worden. Ik ben blij dat we kunnen blijven benadrukken hoe belangrijk onderwijs in de Nederlandse taal is. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele nieuwkomers in ons land. Ik ben erg nieuwsgierig welke specifieke eigenschappen het vergt om Nederlandse les aan anderstaligen te geven.'

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands van 2015 wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be ook in België. Kandidaten  kunnen zichzelf opgeven of opgegeven worden door leerlingen, cursisten, ouders of  collega’s. Opgeven kan door een mail te sturen naar taalstaat@kro-ncrv.nl.

'De Taalstaat', iedere zaterdag om 11.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers