'De zingende dirigente' bij Brava

donderdag 10 september 2015

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september besteedt cultuurzender Brava speciale aandacht aan Nathalie Stutzmann, 'de zingende dirigente'. Brava heeft de Nederlandse tv-première van twee bijzondere concerten waarin zij de hoofdrol speelt.

Als dirigent van haar eigen orkest ORFEO 55 voert Stutzmann werken uit van Bach en Vivaldi, waarbij ze de verschillende aria’s en cantates op een expressieve wijze ten gehore brengt. Interessant aan de concerten is dat Stutzmann niet alleen dirigeert, maar ook zingt. Ook haar stem is bijzonder: ze heeft het bereik van een contra-alt.


Zingen en dirigeren
Nathalie Stutzmann (1965, Suresnes, Frankrijk) is het rolmodel van een goede musicus. Ze speelde al jong piano en fagot en studeerde kamermuziek en directie. Van haar moeder Christiane Stutzmann kreeg ze stemtraining en ook het zingen ging haar erg goed af. Al snel bleek dat ze haar zangcarrière en het dirigeren kon combineren. In 2009 richtte ze haar eigen orkest ORFEO 55 op, dat een breed repertoire uitvoert van Bach tot en met Schönberg. Stutzmann zingt als contra-alt ook graag repertoire van Mahler. Dit doet ze onder andere bij de Berliner Philharmoniker onder leiding van Sir Simon Rattle.

Vrijdag 11 september om 20.30 uur
Nathalie Stutzmann en ORFEO 55 spelen Bach

Zaterdag 12 september om 20.30 uur
Nathalie Stutzmann en ORFEO 55 spelen Vivaldi

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers