Deelnemers gaan uitdaging aan in 'The Raft: Overleven Op Zee'

woensdag 16 maart 2016

'The Raft: overleven op zee' geeft een heel nieuwe dimensie aan het genre survivalprogramma en is misschien wel de meest uitdagende in zijn soort. Vijf dagen en vier nachten overleven op amper twee vierkante meter zonder eten of drinken.

In ‘The Raft’ staan iedere week vier deelnemers centraal die op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan: een loodzware ultieme survivaltocht over de oceaan. Het doel: net zolang doorgaan tot ze land in zicht hebben. Op het vlot hebben ze slechts de beschikking over de hoognodige overlevingstools en zijn ze volledig op elkaar en vooral zichzelf aangewezen. ‘


De Nederlandse productie van ‘The Raft’ is gebaseerd op de gelijknamige serie die werd uitgezonden op ‘National Geographic’.

Het programma
De deelnemers zijn geen survivalexperts of enorme avonturiers. Het zijn mensen met hun eigen, unieke verhaal. De tocht is de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan. Als ze dit doorstaan kunnen ze alles aan.

De deelnemers hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Pas op het vlot maken ze kennis met elkaar. ‘The Raft’ drijft op zelfvertrouwen, samenwerking, persoonlijkheid en vooral: overleven. Slechts uitgerust met  een kleine survivalkit, met daarin onder andere een eenvoudige waterzuiveraar en een visdraad komt het aan op instinct en creativiteit. Want, hoe vang je een vis met alleen een vishaak zonder aas? En hoeveel werk moet je doen voor die paar noodzakelijke slokjes water?

De deelnemers zien alleen maar water, zover het oog reikt. Ze worden meegesleurd door de grilligheid van de zee. De hoge golven die, ook in het warme Caraïbisch gebied, alles doorweken in het vlot of letterlijk kotsmisselijk maken. En dat terwijl ze worden omringd door grote vissen en zelfs haaien. Naast de zee worden ze geconfronteerd met de grenzen van de menselijke psyche en met een afnemende lichamelijke gesteldheid. De uitputting van dagenlang weinig eten trekt een zware wissel op de deelnemers. Dit resulteert in emotionele confrontaties met elkaar maar ook met zichzelf. Hulp van buitenaf is alleen in te roepen met de noodtelefoon. Het gebruik hiervan is echter desastreus want het inroepen van hulp betekent automatisch voor beide deelnemers het einde van ‘The Raft’.

Zijn de deelnemers opgewassen tegen de onvoorspelbaarheid van de oceaan, hun “raftgenoot”, de lichamelijke uitputting en hoe reageren ze op de scherpgetande ongenode gasten?

 

'The Raft', donderdag 17 maart om 21.30 uur op RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers