Derde seizoen 'Shirtje Ruilen' opent met Matthijs de Ligt en Ronald Koeman

vrijdag 5 juli 2019
Foto: RTL 7 - © RTL 2019

Het is nog even afwachten in welk shirt Matthijs de Ligt volgend voetbalseizoen te bewonderen is. Zo heeft hij naar verluidt aanbiedingen van FC Barcelona, Juventus en Manchester United gehad, maar één ding is zeker: het aanbod van Frank Evenblij kon hij niet afslaan.

Op zaterdag 6 juli is hij namelijk in 'Shirtje Ruilen' te bewonderen en vertelt hij mooie verhalen over zijn geruilde shirts en de imposante aanvallers waartegen de jonge verdediger al heeft gestaan. Verder gaat Frank in de eerste aflevering op bezoek bij de man die heel Nederland weer trots heeft gemaakt op het Oranjeshirt: bondscoach Ronald Koeman.


Frank Evenblij: 'Ik ben trots op dit nieuwe seizoen 'Shirtje Ruilen'. Ronald Koeman stond bovenaan mijn verlanglijst, en als hij dan ineens met een tas met shirts voor je neus staat, zélfs met shirts van het EK 1988, is dat grandioos. En dan heb ik het nog niet eens over Matthijs de Ligt en de abominabele collectie van Ruud van Nistelrooy.'

Dit derde seizoen zit vol met nationale (oud)topvoetballers, voetballiefhebbers en voetbalromantici. Frank gaat bijvoorbeeld langs bij de Edwin van der Sar, die onder andere sluitpost was bij Ajax, Juventus en Manchester United en nu Algemeen Directeur van Ajax is. Ook gaat Frank naar oud voetballers als, The Dutch Destroyer Jaap Stam, Das Phantom Roy Makaay en Van The Man, Ruud van Nistelrooy. Nieuw dit seizoen is dat Frank ook langsgaat bij mensen die een link hebben met voetbal, maar niet zelf op professioneel niveau hebben gevoetbald. Zo vertellen spelersmakelaar Peter R. de Vries, voetbalromanticus David Endt en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo alles over hun shirtcollectie.

'Shirtje Ruilen', vanaf zaterdag 6 juli vijf dagen achter elkaar om 21.30 uur bij RTL 7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers