Domino Day 2005 wordt spannende theatershow

vrijdag 11 november 2005

Domino Day 2005 is niet alleen een wereldrecordpoging, maar dit jaar vooral een spannende theatershow met optredens van Anastacia en A-Ha. De bouwers krijgen in de live televisie-uitzending door SBS 6 op 18 november een rol als toneelmeester of figurant. Ook moet een aantal bouwers in twee minuten tijd belangrijke schakels bouwen om de wereldrecordpoging te laten slagen. Om een nieuw wereldrecord te vestigen moeten er meer dan 3.992.397 stenen omvallen. Inmiddels staan er ruim 4 miljoen van de in totaal neer te zetten 4.321.000 dominostenen.

O


rganisator Robin Paul Weijers en zijn team hebben dit jaar gekozen voor een volledig andere opzet om de spanning na zes geslaagde recordpogingen weer wat op te schroeven. Zo is er geen aorta meer die altijd doorloopt, maar zijn er dubbele projectlijnen. Dit is visueel aantrekkelijker en zorgt voor een rijkere dynamiek. Ook leent het thema ?het theater van eeuwigdurende verhalen? zich voor meer visueel spektakel. De verhalen worden verteld in een opvolging van sc?nes en de bouwers zijn in de velden te vinden als toneelmeester of figurant, wat uiteraard riskant is. Tenslotte wordt er een aantal bouwers aangewezen die live in de uitzending in twee minuten tijd belangrijke schakels moeten gaan bouwen. Hierbij staan 300.000 stenen op het spel.

Ook de optredende artiesten zullen voor spektakel zorgen. Naast de al eerder aangekondigde Anastacia -die ook de eerste steen zal omwerpen- en Gerard Joling, zullen ook het Noorse trio A-Ha en het Domino Day op SBS 6nieuwe muzikale multitalent Stevie Ann een optreden verzorgen. A-Ha scoorde in de jaren tachtig een het enorme hit met ?Take On Me?, maar is weer terug van weggeweest met een uitverkocht optreden in de Heineken Music Hall op dezelfde avond als Domino Day 2005. Ze zullen dan ook per helikopter naar Leeuwarden vervoerd worden om daar naast een optreden ook de uitslag bekend te maken.

In 2004 werd het record gezet op 3.992.397 vallende dominostenen. Inmiddels staan al 4.004.989 stenen van de 4.321.000 stenen die dit jaar in totaal worden neergezet door de 88 bouwers. Alle voorbereidingen zijn gefilmd en zijn te zien in de Domino Journaals die SBS 6 van maandag 14 tot en met donderdag 17 november rond 23.20 uur uitzendt. De avondvullende live show Domino Day 2005 wordt op vrijdag 18 november vanaf 19.25 uur gepresenteerd door Nance en Hans Kraay jr. Het commentaar wordt verzorgd door Olav Mol en Leo Oldenburger. Op zaterdag 19 november is er een terugblik te zien op de recordpoging in Domino Day Terugblik 2005 om 20.00 uur.

Persbericht SBS 6
http://www.sbs6.nl

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers