Doorstart politieke podcast NPO Radio 1

donderdag 4 juli 2019

De politieke journalisten Joost Vullings ('EenVandaag') en Xander van der Wulp (NOS) gaan samen een wekelijkse politieke podcast maken voor NPO Radio 1 met de titel 'De Stemming van Vullings en Van der Wulp'.

Het is een doorstart van de succesvolle podcast 'De Stemming van Vullings en Van Weezel'. Parlementair journalist Van Weezel overleed in april. Het leek Max van Weezel een mooi idee als de podcast waarvoor hij gepionierd had, zou worden voortgezet.

Joost Vullings en Xander van der Wulp zijn Haagse radiojournalisten die aan elkaar gewaagd zijn. Ze zijn ras-vertellers en geliefde gasten in talkshows. In de podcast 'De Stemming van Vullings en Van der Wulp' nemen ze op een aansprekende manier de politieke week door en analyseren ze de politieke verrichtingen van regering en parlement.

In de geest van Max van Weezel bevat elke podcastaflevering de rubriek ‘Het Haagse geheugen’, waarin de actualiteit van de politiek wordt gespiegeld aan een moment uit de parlementaire historie.

'De Stemming van Vullings en Van der Wulp' verschijnt vrijdag 5 juli, vrijdag 12 juli en na het politieke zomerreces elke vrijdag. De podcast is een productie van NOS en AVROTROS voor NPO Radio 1. Te beluisteren via de app van NPO Radio 1, nporadio1.nl/podcasts en de bekende podcastplatforms.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers