Een pil gevuld met elektronica in 'Sportlab Sedoc'

maandag 22 april 2019
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2019

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor 'Sportlab Sedoc' hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden.

Hij neemt de kijker in zes afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Voor sporters draait alles om dat ene moment: die ene wedstrijd, die ene sprong of die ene penalty. Dan moet je presteren, dan moet je pieken. Hoe kom je tot de perfecte prestatie, krijg je controle over alle externe omstandigheden en je de juiste mindset? En welke rol speelt technologie en wetenschap hierbij?

Gregory gaat langs bij Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, beiden wereldkampioen beachvolleybal. Samen slikken zij een pil gevuld met elektronica. Deze bijzondere pil geeft de sporters informatie over hoe ze controle kunnen krijgen op de hitte tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Ook fiets Gregory mee met Niki Terpstra. Hoe bereiden hij en zijn coach zich voor op de Ronde van Vlaanderen?

'Sportlab Sedoc', dinsdag 23 april om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers