'Eigen Huis & Tuin' met nieuw team, veel grote klussen en eigen huis

vrijdag 4 september 2015

Het 'Eigen Huis & Tuin'-team is komend seizoen vernieuwd en verdubbeld. Het nieuwe klusteam, te zien vanaf zaterdag 5 september, bestaat uit maar liefst zes gezichten.

De bekende presentatrices Froukje de Both en Evelyn Struik, oud en vertrouwd klusser Thomas Verhoef en tuinman Lodewijk Hoekstra en nieuwe aanwinsten Boer Tom en klusvrouw Miranda Leijstra. Ze hebben alle zes maar één doel: heel Nederland aan het klussen krijgen, want zelf dingen maken is en blijft de trend voor komend seizoen.


Verbouwingen bij de mensen thuis zijn en blijven onmisbaar in dit al meer dan 22-jarige succesformat. De kijker zal iedere week weer worden verrast met een metamorfose in een huis of een tuin. En nieuw dit seizoen, net als in de allereerste seizoenen meer dan 20 jaar geleden, heeft het programma een eigen huis! Het team gaat dit eigen huis een heel seizoen verbouwen en opknappen en in iedere aflevering kan de kijker deze verbouwing volgen. Ook online kun je op de hoogte blijven van alle ins en outs van de verbouwing. En wie weet kunnen geïnteresseerden het huis straks bezichtigen op een van de open dagen en komt het huis in de verkoop!

Maakplaats
Een heel seizoen neerstrijken voor zo'n grote verbouwing, heeft meer nodig dan een tijdelijke keet. Een echte werkplaats vormt het hart van de verbouwing en van het programma maar omdat we er niet alleen zullen 'werken' noemen ze het de 'maakplaats'. Hier worden klussen opgestart, tips gegeven en klussen uitgevoerd. Tevens is het de plek voor workshops en inspiratie én dient het als onvangstplek voor ontwerpers of bewoners om bouwplannen door te nemen. Uitleg en klustips zijn terug te vinden op de website: http://www.eigenhuisentuin.nl

Aflevering 1
In deze eerste aflevering gaat het complete team, met de sleutel op zak en het adres op een briefje, op weg naar de Betuwe. Daar krijgen ze voor het eerst het eigen huis te zien. Nieuwsgierig gaan ze op ontdekkingstocht door het huis en de tuin. Al snel worden de eerste ideeën voor het huis bedacht en leert het team elkaar beter kennen. Ideeen en plannen genoeg voor een heel seizoen. De metamorfose komt deze keer van Thomas en Froukje , die samen aan de slag zijn gegaan in Amersfoort bij Fleur die een veel te kinderachtige kamer heeft voor een 12 jarige. Fleur heeft afgelopen jaar hard moeten knokken op school en verdient daardoor dubbel en dwars een echte tienerkamer.

Het langstlopende klusprogramma 'Eigen Huis & Tuin' wordt geproduceerd door Talpa.

'Eigen Huis & Tuin', vanaf zaterdag 5 september om 18.05 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers