Elly Ameling, Claudie de Cleen en Krista van der Niet en Ko van den Bosch in 'Kunststof'

zondag 20 mei 2018

Sopraan Elly Ameling nam in 1996 na een glasrijke carrière van 43 jaar afscheid als zangeres. Daarna begon ze een nieuwe carrière met het geven van masterclasses.

Hiervoor reist ze op 85-jarige leeftijd nog de hele wereld over en is ze deze week een van de coaches bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 22 mei: Claudie de Cleen en Krista van der Niet, illustratoren
Illustratie is een verzamelnaam voor een ontzettend breed werkveld, van tekenen en animatie tot fotografie van geknutselde sets. Dit is ook te zien tijdens de Illustratie Biënnale, komend weekend in Haarlem. Illustratoren Claudie de Cleen en Krista van der Niet maken hele verschillende illustraties maar hebben humor als hun gemene deler.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 23 mei: Ko van den Bosch, acteur
Ko van den Bosch, in een vorig leven bekend als Alex d'Electrique en sinds 2008 de vaste schrijver en regisseur bij het Noord Nederlands Toneel, brengt in zijn laatste voorstelling ‘De Wilde Deerne’ het wolfsmeisje van Zwolle tot leven. Het verwilderde meisje dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden wist 17 jaar lang alleen te overleven.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 24 mei: nog niet bekend

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 21 mei t/m donderdag 24 mei tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers