Finale 'De Gouden Kooi' met Bridget Maasland

vrijdag 18 april 2008

Na twintig roerige maanden vindt op donderdag 22 mei live de spectaculaire ontknoping plaats van 's werelds langstlopende dagelijkse real life soap 'De Gouden Kooi', gepresenteerd door Bridget Maasland.

O


ver 36 dagen wordt bekend wie van de overgebleven bewoners Huub, Claire, Amanda Brian en Jaap zich miljonair kan noemen en de gigantische hoofdprijs (1 miljoen euro + 1000 euro per doorgebrachte dag minus de opgelegde boetes) in ontvangst mag nemen. Daarmee keert 'De Gouden Kooi' de grootste hoofdprijs uit in de geschiedenis van reality TV.

Op donderdag 15 mei spelen de huidige bewoners eerst een zinderende halve finale. Alle vijf de miljonairs moeten in een uur tijd een genadeloos oordeel vellen over hun medemiljonairs door middel van een puntensysteem. Elke miljonair krijgt een aantal punten toebedeeld en moet die, onder toeziend oog van een notaris, onder zijn of haar medespelers verdelen. Voor één van de bewoners heeft dit grote gevolgen. De miljonair met het laagste aantal punten moet zijn koffers pakken en de villa verlaten. Direct na de uitzending worden de telefoonlijnen geopend tot aan de grande finale en kan Nederland zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete miljonair via telefoon of sms. De puntenverdeling uit de halve finale bepaalt de helft van de definitieve einduitslag. De kijker bepaalt de andere helft.

Het absolute hoogtepunt wordt bereikt op donderdag 22 mei. Tijdens een twee uur durende live finale vanuit de miljoenenvilla krijgen de bewoners de laatste kans om televisiekijkend Nederland te laten zien hoe slim zij het spel hebben gespeeld en wie zich niet in de kaart heeft laten kijken. De speler met de meeste punten en stemmen is de uiteindelijke winnaar. Een ding is zeker, de eindstrijd van 'De Gouden Kooi', levert onvoorspelbare en spectaculaire televisie op. Wie gaat na donderdag 22 mei als miljonair door het leven?

'De Gouden Kooi', halve finale, donderdag 15 mei om 21.30 uur bij RTL 5.
'De Gouden Kooi', finale, donderdag 22 mei om 20.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers