'Food CIA': Ananas, brosse chocola en mosselen

zondag 17 februari 2019

Kate gaat naar Ghana om meer te weten te komen over ananassen. Ze komt erachter dat er een enzym in het fruit zit dat dode huidcellen in je mond aanvalt en vernietigt.

Kate ontdekt dat wetenschappers onlangs een baanbrekende nieuwe toepassing voor dat enzym hebben gevonden: brandwonden behandelen. Als Kate weer in het Verenigd Koninkrijk is, ontmoet ze een oud-militair wiens gruwelijke verwondingen in het Queen Victoria Hospital in West Sussex worden behandeld met ananasextract. Ondertussen wil Jimmy weten hoe de luchtbelletjes in chocoladerepen komen en hij onderzoekt of die belletjes echt zorgen voor een lekkerder mondgevoel. En Matt vraagt zich af of de volkswijsheid klopt dat je nooit mosselen mag eten als de R niet in de maand zit.


'Food CIA', maandag 18 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers