'Food CIA': Kokkels, marshmallows en pesto

woensdag 27 februari 2019

Matt kijkt in Italië hoe pesto wordt gemaakt en vraagt zich af hoe het kan dat dit voor een betaalbare prijs in de supermarkt ligt, terwijl de traditionele ingrediënten erg duur zijn.

Na zijn bezoek aan een van de grootste pestoproducenten van Europa, maakt hij nog een bijzondere duik in de Middellandse Zee, bij een buitengewone onderwaterboerderij waar op de zeebodem basilicum wordt verbouwd. Jimmy vraagt zich af waarom kokkels meestal uit het buitenland komen, terwijl het hem altijd zo'n op en top Brits product leek. Zijn zoektocht voert hem door het hele land, van de westkust naar de oostkust, waar zich twee heel verschillende scenario's ontvouwen. Eenmaal op zee is hij getuige van een methode om kokkels te oogsten die zo bijzonder is, dat je het pas gelooft als je het ziet. Kate zoekt uit hoe het kan dat marshmallows zo typisch reageren op een vlam: hoe kan zo'n snoepje tegelijkertijd vloeibaar en knapperig worden? Het antwoord vindt ze in Spanje, op een kleurrijke rondleiding door een van de grootste marshmallowfabrieken van Europa.


'Food CIA', donderdag 28 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers