'Food CIA': Pistachenoten, prosecco en pap

woensdag 13 februari 2019

Kate is in het zonnige Californië om te vragen waarom er zoveel dichte pistachenoten in een zakje zitten. Ze staat versteld als ze hoort dat dat komt doordat de noten snel geoogst moeten worden voor ze ten prooi vallen aan de gevreesde transitmot.

En ondanks strenge kwaliteitscontroles kan er toch een rupsje in de verpakking terechtkomen. Matt gaat naar Italië om te genieten van een glas prosecco. Het drankje met bubbels wordt nu voor het eerst meer verkocht dan champagne. Onderweg proeft Matt prosecco van de tap, maar dan hoort hij van Italianen dat cafés en restaurants in het Verenigd Koninkrijk die prosecco van de tap schenken vervolgd kunnen worden. Ondertussen gaat Jimmy naar Ierland om uit te zoeken of traditionele havervlokken beter voor ons zijn dan snelkook-havermout.


'Food CIA', donderdag 14 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers