'Food CIA': Thee, rozemarijn en zeewier

donderdag 7 maart 2019

Jimmy onderzoekt in Kenia waarom de ene thee veel duurder is dan de andere. Op een van de grootste theeplantages in het land ontdekt hij dat er thee bestaat in allerlei smaken en kwaliteiten, en dat er subtiele verschillen tussen iedere oogst kunnen zitten.

Hoe slagen de grote theemerken er dan toch in om thee te produceren die altijd hetzelfde smaakt? Jimmy krijgt een kijkje in de keuken van een van de grootste Britse theefabrikanten. Daar ontmoet hij een man wiens smaakpapillen voor meer dan een miljoen euro zijn verzekerd.


Kate ziet op de meest onverwachte producten vaak rozemarijn als ingrediënt vermeld staan: van chocolate chip cookies tot ijs. Overal zit het in, zonder dat je het ooit proeft. Hoe zit dat? Op zoek naar een antwoord reist ze eerst naar Slovenië en dan naar Noord-Ierland, waar ze te weten komt dat rozemarijn vaak niet wordt toegevoegd vanwege de smaak, maar om een heel andere reden.

En Matt duikt bij de kust van Cornwall naar zeewier, dat tegenwoordig ook vaak in de winkel te vinden is. Kun je alle soorten zeewier eten? En hoe doet zeewierpasta het in vergelijking met ouderwetse deegpasta in een blinde smaaktest?

'Food CIA', vrijdag 8 maart om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers