'Food CIA': Tofoe, Porties en A2-Melk

woensdag 20 februari 2019

Kate is naar Japan getogen voor tofoe: hoe tover je groene sojabonen toch om tot zulk romig wit spul, vraagt ze zich af. Ze krijgt te horen dat er twee verschillende types tofoe zijn, elk met hun eigen speciale ingrediënt: het ene uit zee, het andere van diep onder de grond...

Jimmy wil weten wat er klopt van de berichten dat kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt tegenwoordig bijna twee keer zo groot zijn als in de jaren vijftig. Eerst bekijkt hij de kant-en-klaarmaaltijden uit zijn kindertijd, in een van de eigenaardigste musea in Groot-Brittannië. Daarna neemt hij de proef op de som met een aantal jive-dansers: gaan we misschien meer eten naarmate onze borden groter zijn? En Matt proeft in Wales van een nieuw soort melk die minder spijsverteringsklachten moet geven. Om die melk te produceren moeten koeien kunstmatig geïnsemineerd worden. Heeft Matt soms zin om daar een handje bij te helpen?


'Food CIA', donderdag 21 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers