Gé Reinders, Peter Koelewijn, Tim Fransen en Christien Meindertsma in 'Kunststof'

zondag 14 oktober 2018

Hoewel Gé Reinders zijn carrière begin jaren zeventig begint in Engelstalige rockbands, wordt hij pas landelijk bekend als hij eind jaren tachtig in zijn eigen Limburgse streektaal gaat zingen.

Zijn grootste hit ‘Blaosmuziek’ is steevast in de Top 2000 terug te vinden. Nu heeft de 'Ambassadeur van de Blaosmuziek' een nieuw album: Oetblaoze.
Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 16 oktober: Peter Koelewijn, zanger
Peter Koelewijn is onsterfelijk geworden met zijn nummers Kom Van Dat Dak Af en Alice, Who The Fuck Is Alice? De rock & roll-legende uit Eindhoven komt nu met zijn autobiografie Peer - Zestig Jaar Nederpop Voor Het Voetlicht & Achter De Schermen. In het boek vertelt Koelewijn zijn levensverhaal en geeft een inkijk in het artiestenbestaan in Nederland in de vorige eeuw.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 17 oktober: Tim Fransen, cabaretier
Tim Fransen maakt naam als cabaretier. Zijn eerste voorstelling werd onderscheiden met de Neerlands Hoop-prijs, en ook zijn tweede voorstelling 'Het kromme hout der mensheid' wordt bejubeld. Fransen is ook filosoof en schreef zijn eerste boek, Brieven aan Koos. Hij gaat hierin op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven, door zijn filosofische helden achterna te reizen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 18 oktober: Christien Meindertsma, kunstenaar
Christien Meindertsma is een Nederlands kunstenaar en ontwerper. Haar werken zijn te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum of Modern Art in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen. In het nieuwe NTR-programma Voor de Vorm zoekt zij uit waarom alledaagse gebruiksvoorwerpen de vorm hebben die ze hebben en stuit op bijzondere verrassingen.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 15 oktober t/m donderdag 18 oktober om 19.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers