Geert Lageveen, Saskia Noort, Kadir van Lohuizen en Annejet van der Zijl in 'Kunststof'

zondag 22 april 2018

In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 presenteren Schouwburg De Lawei en Orkater: Lost in the Greenhouse.

Gespeeld in een groentekas in het Friese Sexbierum. In de kassen werken Friese en Poolse arbeiders. Doordeweeks plukken ze tomaten, komkommers en paprika’s. In het weekend wordt er gefeest en gedronken. Ze vormen een gemeenschap, een mienskip. Het stuk is geschreven door acteur en toneelschrijver Geert Lageveen.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 24 april: Saskia Noort, schrijver
Saskia Noort kennen we als een uiterst succesvolle thrillerschrijver. Nu verschijnt haar eerste roman: Stromboli. Een meedogenloos verhaal over een vrouw die zichzelf opnieuw moet uitvinden, na een echtscheiding. Maar ook een boek over hoe seksueel misbruik een mensenleven beïnvloedt en hoe deze kwetsbare mens zich al of juist niet overgeeft aan een wereldvermaarde goeroe op het Italiaanse vulkaaneiland Stromboli.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 25 april: Kadir van Lohuizen, fotograaf
Voor fotograaf Kadir van Lohuizen is de staat van het milieu een doorlopend fotoverhaal. Aandacht vragen voor sluimerende natuurrampen, ecologische gevolgen van vooruitgang zijn voor hem zijn levenswerk geworden. Komend half jaar gaat hij samen met een Russische collega de staat van de Poolkappen vastleggen in een ambitieus project.
Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 26 april: Annejet van der Zijl en Jo Simons
Voordat Annejet van der Zijl koningin van non-fictie werd met boeken als 'Jagtlust', 'Sonny Boy', 'Bernhard' en 'De Amerikaanse prinses' was ze misdaadverslaggever. Nu schreef ze samen met haar man, journalist en bladenmaker Jo Simons, de suspenseroman 'De val van Annika S', over een gevallen Duitse politica die naar Nederland vlucht maar ook daar haar verleden niet kan ontlopen… En dit is pas deel één van wat een vijfdelige serie gaat worden.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 23 t/m donderdag 26 april tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers