Geklaag over breedbeeld in 'Man Bijt Hond'

dinsdag 17 april 2007

In 'Man Bijt Hond' aandacht voor Gurbe Veenstra uit Breukelen. Hij is een echte tv-fanaat. Iedere avond na zijn werk zet hij meteen de tv aan en die blijft aan tot het bedtijd is. Hij houdt ook zijn kijkgedrag bij in een dagboek.

I


n 'Man Bijt Hond' spreekt hij zijn ergernis uit over veel programma's die tegenwoordig worden uitgezonden in het breedbeeldformaat. Op tv's met een klein beeldscherm levert dat een lelijk beeld op. Aan de hand van veel voorbeelden laat hij zien hoe vreselijk het beeld in zijn ogen verminkt wordt. Hij doet dan ook een oproep aan de omroepen het breedbeeld af te schaffen.

In de rubriek Troostplek aandacht voor iemand die een speciale band heeft met een graf en daar troost ondervindt. Dit keer Annita Kieft die vorig jaar augustus haar zoon Dennis verloor aan kinderkanker op zesjarige leeftijd. Door steeds weer naar het graf te gaan, heeft ze het idee dat ze nog voor haar zoontje kan zorgen. Hoewel ze voor die tijd niet gelovig was, denkt ze dat haar zoon in de hemel is. In zijn dagboekje had hij al dagen niets geschreven of gekrast, behalve op 10 augustus, de dag dat hij stierf. Voor zijn moeder het bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde. Hij heeft zijn eigen sterfdag zelf gekozen.

In Hond aan tafel schuift Man bijt hond aan bij een brugwachtster. Haar vader was ook brugwachter en die is apetrots dat zijn dochter hem is opgevolgd. Ze krijgt veel belangstelling als ze met haar klompje de tol ophengelt. Vooral mannen doen nog wel eens hun telefoonnummer bij het geld. Maar daar gaat ze niet op in. Ze vindt het prettig om nog steeds vrijgezel te zijn.

'Man Bijt Hond', woensdag 18 april om 18.55 uur op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers