Gwen van Poorten en Giel Beelen presenteren de Zwarte Cross 2017

vrijdag 21 juli 2017
Foto: © VARA 2017

Ronkende motoren, rollen door de modder en megaharde muziek. BNN doet verslag van De Zwarte Cross 2017. Dit jaarlijkse muziek- en motorcrossfestival vond afgelopen weekend plaats in Lichtenvoorde.

Gwen van Poorten en Giel Beelen waren erbij om alle hoogtepunten vast te leggen. Waaronder optredens van Racoon, The Partysquad, De Kraaien, Kenny B en Jovink. Daarnaast ontmoeten Giel en Gwen stellen die elkaar in voorgaande jaren op De Zwarte Cross hebben ontmoet. Ook brengt Gwen een lekker ontbijtje langs bij bezoekers die op de camping staan.

Gwen van Poorten vond het te gek om opnames te maken op de Zwarte Cross: 'De sfeer op de Zwarte Cross is uniek. Ik kan het met niks vergelijken. Alles kan en alles mag. Ik vond het heerlijk om me een lang weekend te mengen tussen de feestvierende crossliefhebbers.' Giel Beelen is het met haar eens: 'De Zwarte Cross blijft het meest uitgelaten festival van Nederland met meer dan alleen muziek. Het was een feest om samen met Gwen over het terrein te banjeren. We hebben een topweekend gehad!'

De Zwarte Cross is uitgegroeid van een kleine crosswedstrijd tussen vrienden tot het grootste muziekfestival van Nederland. Het driedaagse festival is uniek in zijn soort en iedereen is welkom. Van jong tot oud. Afgelopen weekend vond de 21e editie plaats die goed was voor maar liefst 220.000 bezoekers. Het thema van deze editie was 'Vaak bu-j te bang.' En bang hoef je niet te zijn. Want vermaak is er genoeg op alle 31 muziek-, theater- en cabaretpodia. Verder was op de crossbaan de finale van de KNMV Dutch Masters of Motorcross te zien. In de klassen 85CC, 125CC, MX2 en MX1 werd volop gas gegeven door de beste crossers.

'De Zwarte Cross 2017', zaterdag 22 juli om 23.10 uur bij BNN op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers