'Het Echte Leven in de Dierentuin' nieuw op NPO 1

zaterdag 15 juni 2019

In de 6-delige serie 'Het Echte Leven in de Dierentuin' spelen dieren de hoofdrol. Kenmerkend voor het programma is het unieke perspectief waaruit gefilmd wordt.

Het leven van de dieren wordt dag en nacht door verborgen camera’s vastgelegd om de dieren goed te kunnen volgen en om te laten zien wat zich afspeelt in de dierentuin na sluitingstijd en op plekken waar je als bezoeker niet mag komen. Het programma is opgenomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Gepassioneerde verzorgers vertellen wat zich achter de schermen afspeelt: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek. Van een echo voor de drachtige orang-oetan Tjintha tot een CT-scan om bruine beer Dadon te onderzoeken. Van Charlie de ringstaartmaki die een keihard gevecht voert om het andere mannetje buiten te sluiten, tot reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen die misschien wel voor de eerste keer samenkomen om te paren. Een bikkelharde strijd, maar ook hartverwarmende avonturen, opbloeiende relaties en nieuw leven.

In aflevering 1 van 'Het Echte Leven in de Dierentuin' zien we hoe de strijd losbarst als een nieuw mannetje bij de groep ringstaartmaki’s wordt geïntroduceerd. Jonge schuttersvissen krijgen schietles van de oudjes en reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen beginnen aan het avontuur dat hopelijk mag gaan leiden tot paring en ... een jonge panda.

In aflevering 2 van 'Het Echte Leven in de Dierentuin' zien we het avontuur van Afrikaanse olifant Tooth die zijn eerste stappen zet als fokstier. De zwaar getraumatiseerde bruine beren Keta en Maria leren langzaam wat het betekent om als beer onbezorgd in het Berenbos te leven en hoe loopt het af met de ijzige wapenstilstand tussen de ringstaartmaki’s? 

'Het Echte Leven in de Dierentuin' is een coproductie van de NTR en ICP.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Bears in Mind.

'Het Echte Leven in de Dierentuin', wekelijks vanaf zondag 16 juni t/m 21 juli, om 21.20 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers