Het meest Vlaamse stukje Nederland in nieuwe 'Typisch'-reeks

zondag 20 oktober 2019

Voor de nieuwe 'Typisch'-reeks reist de EO naar de rand van Nederland: Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Voordat je het doorhebt passeer hier je de Belgische grens, maar de bewoners van Hulst voelen zich zeker geen Belg.

Maar ook niet Nederlands en eigenlijk ook niet echt Zeeuws. Ze voelen zich vooral anders en zijn daar trots op. Dat maakt ze uniek.

In de eerste aflevering beweegt kroegbaas Peter hemel en aarde om Fermin, zijn buitenlandse hulp in het café, aan verblijfspapieren te helpen. Ismael gooit zijn bloemenzaak in de uitverkoop om zijn droom waar te maken: dé positiviteitsgoeroe van Zeeuws-Vlaanderen worden. En Schillemans, de kleinste kruidenier van het Land van Hulst, blijft strijdbaar in de Zeeuwse supermarktoorlog.

Nieuwe buren
In de volgende aflevering zoekt meneer Van der Walle zoekt zich een ongeluk naar een bijzondere Zeeuwse ansichtkaart. Kroegbaas Peter onthult de culinaire geheimen van Zeeland aan zijn buitenlandse keukenhulp. En Marcella en Piet zijn de ban van de verkoop van het huis naast hen. Ze zullen toch niet opnieuw Belgen als buren krijgen…?

'Typisch'-reeks
Na de succesvolle anderhalf jaar 'Typisch' geven EO en BNNVARA ook dit najaar weer afwisselend invulling aan deze docuserie.

Vanaf 21 oktober, 3 weken van maandag t/m donderdag om 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers