Hitserie 'Under the Dome' terug bij SBS6

zondag 24 augustus 2014

De Amerikaanse hitserie 'Under the Dome' komt terug bij SBS6 met een tweede seizoen. Het nieuwe seizoen gaat verder na de zenuwslopende cliffhanger die fans met veel vragen achterliet: Wat is het echte verhaal achter de koepel? En wat gaat er gebeuren met de inwoners van Chester's Mill?

In 'Under the Dome' worden de inwoners van het stadje Chester's Mill plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat deze ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan.


In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat Barbie, een van de hoofdpersonen, op het punt opgehangen te worden door Big Jim. Big Jim is de ogenschijnlijke good guy, die de misdaden waarvoor Barbie terecht staat in werkelijkheid heeft gepleegd. Dan geeft de koepel plotseling een elektromagnetische puls die iedereen weleens uit kan roeien.

In het nieuwe seizoen komen er twee nieuwe karakters bij: Sam (Eddie Cahill, o.a. bekend van 'CSI; NY' en de serie 'Friends') en Rebecca (Karla Crome, o.a. bekend van de series 'Misfits' en 'Prisoners Wives'). Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd gaat in Chester’s Mill niet altijd op...

Hitserie
'Under the Dome' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. In thuisland Amerika is de serie uitermate populair en stond wekelijks bovenaan de kijkcijferlijst. Ook seizoen twee doet het goed in de VS. De eerste aflevering steeg meteen naar de toppositie van best bekeken programma van de avond.

In Nederland was het eerste seizoen erg succesvol met gemiddeld rond de 1 miljoen kijkers per aflevering en een marktaandeel van 17,1% (20-54 jaar).

'Under the Dome', vanaf maandag 25 augustus wekelijks om 20.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers