'Home of Tennis' aan (de) slag in New York

zondag 26 augustus 2018

Eurosport - Home of Tennis - gaat vanaf maandag 27 augustus tot en met zondag 9 september aan (de) slag in New York. Twee weken lang strijdt de complete mondiale tennistop bij de mannen en de vrouwen op Flushing Meadows om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar.

Met meer dan 130 uur rechtstreeks tennis op Eurosport 1 plus letterlijk élke bal van élke baan live via de Eurosport Player, kunnen tennisfans dagelijks in hun Home of Tennis terecht om te 'binge watchen'.


De 50e editie van de US Open is in Nederland en België exclusief te volgen via Eurosport. Ook de andere drie Grand Slams - Australian Open, Roland Garros en Wimbledon - zijn van de eerste service tot en met het laatste matchpoint zien bij het Home of Tennis.

Drie voormalig proftennissers in Eurosport-équipe
De Eurosport-équipe telt met Mariette Pakker, Kristie Boogert (7-voudig deelnemer aan de US open) en Sabine Appelmans (10-voudig deelnemer aan de US open) drie voormalig proftennissers. Zij verzorgen, afwisselend met vaste tenniscommentatoren Abe Kuijl en Marc de Hous, het verslag bij de beelden op Eurosport 1.

De hoogtepunten én de hoofdrolspelers van de dag komen dagelijks rond de klok van 21.00 uur en 01.00 uur langs in het programma 'Game, Schett en Mats', dat wordt gepresenteerd door Mats Wilander en Barbara Schett.

Complete tennistop present
Vorig jaar won Rafael Nadal op Flushing Meadows, ten koste van Kevin Anderson, zijn derde titel op het hardcourt in New York. Dit jaar wordt zowel bij de mannen als de vrouwen de voltallige top-5 van de wereldranglijst aan de start verwacht: Rafael Nadal (1), Roger Federer (2), Alexander Zverev (3), Juan Martin del Porto (4) en Kevin Anderson (5). En ook onze landgenoot Robin Haase is van de partij op de laatste Grand Slam van het jaar.

Bij de vrouwen verraste de ongeplaatste Sloane Stephens vorig jaar vriend(in) en vijand door in New York haar eerste Grand Slam-titel te pakken. Dit jaar wordt bij de vrouwen de voltallige top-5 van de wereldranglijst aan de start verwacht: Simona Halep (1), Caroline Wozniacki (2), Sloane Stephens (3), Angelique Kerber (4) en Elina Svitolina (5). En uiteraard is ook onze ‘eigen’ Kiki Bertens, nummer 17 van de wereld, van de partij.

Het complete uitzendschema voor de US Open ziet er als volgt uit:

Maandag 27 augustus t/m donderdag 6 september
18.00-07.00 uur

Donderdag 6 september
01.15 uur Halve finale vrouwen
03.15 uur Halve finale vrouwen

Vrijdag 7 september
22.00 uur Halve finale mannen
01.15 uur Halve finale mannen

Zaterdag 8 september
22.00 uur Finale vrouwen

Zondag 10 september
22.00 uur Finale mannen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers