Hulp Martijn en team in 'Uitstel Van Executie' nog altijd hard nodig

maandag 29 augustus 2016

Ook al trekt de huizenmarkt weer aan, veel mensen zitten nog altijd diep in de problemen omdat ze de maandelijkse lasten van hun woning niet meer kunnen betalen en dus noodgedwongen hun huis moeten verkopen.

Martijn Krabbé zet met zijn vaste team van ‘Uitstel Van Executie’ vanaf dinsdag 30 augustus alles op alles om deze mensen te helpen.


Martijn Krabbé: 'Dit is alweer het negende seizoen van 'Uitstel Van Executie'. We hebben in die jaren veel verschillen op de woningmarkt gezien. Van een crisis met 1,3 miljoen woningen onder water tot een aantrekkende huizenmarkt met lage rentes zoals nu. Maar dat er mensen zijn die in de problemen komen omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen, is van alle tijden. Er is een grote groep mensen die op de top van de huizenmarkt gekocht heeft en nu ze, door omstandigheden, de hypotheek niet meer kunnen betalen lukt het ze ook niet om de waarde te krijgen die ze ooit voor hun huis hebben betaald. Aantrekkende woningmarkt of niet. Het is mooi dat we met ons team deze mensen kunnen helpen. Dit is iedere keer weer een uitdaging en geeft een ontzettend goed gevoel.'

Onverkoopbaar
De eerste aflevering gaat over Wendy en de Belgische Nico, die, nadat ze elkaar acht jaar geleden hebben leren kennen, zijn gaan samenwonen in Wendy's appartement in Poortugaal. Twee jaar later verhuizen ze naar een nieuwbouw eengezinswoning in Rhoon, in een fijne buurt om samen een gezinnetje te stichten. Maar dan staat Wendy er opeens alleen voor, samen met haar anderhalf jaar oude zoontje Floyd. Hun oude appartement is onverkoopbaar en beide hypotheken staan op haar naam. Nico is cipier in de gevangenis en is door een geweldincident op zijn werk in psychische problemen terecht gekomen. Tijd voor Martijn en team om voor Wendy een nieuwe en gezonde financiële situatie te bewerkstelligen, helaas zonder Nico.

'Uitstel van Executie', wekelijks vanaf dinsdag 30 augustus om 20.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers