'JaÔr in Goed Gezelschap': Marlies Dekkers & Richard Burger

donderdag 4 juli 2019

In de vijfde aflevering ontmoet JaÔr Nederlands bekendste lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Een aantal jaar geleden moest ze nog haar faillissement aanvragen maar ze is helemaal terug.

Marlies breekt door met haar eindexamenwerk, een ontwerp van een blote billenjurk, dat wordt aangekocht door het Rijksmuseum. De eerste beha die Marlies ontwerpt is de spiderbeha met een veelheid aan bandjes. Dit ontwerp gaat de hele wereld over en ook deze wordt door het Rijksmuseum aangekocht. Aan Jaïr vertelt ze over haar pieken en dalen in het ondernemen en ze leeft toe naar een modeshow van haar nieuwe collectie.

En Jaïr verbaast zich over het straatbeeld. Er duiken steeds meer fietsen met blauwe voorbandjes op. Een van de jonge heren daarachter is de 27-jarige Richard Burger die met studiegenoten Swap-fiets heeft opgericht. Richard vertelt hoe het idee is ontstaan om fietsen te leasen en in Delft worden zelfs zijn fietsen uit de gracht gevist.

Bij 'Jaïr in Goed Gezelschap' laat Jaïr zich onderdompelen in de zakelijke wereld en de privélevens van succesvolle en ondernemende Nederlanders. Wat maakt hen succesvol? Hoe doen ze zaken? En niet onbelangrijk, hoe wordt succes gevierd?

'Jaïr in Goed Gezelschap', vrijdag 5 juli om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers