Januari is Documentaire-maand bij televisiezender ONS

dinsdag 2 januari 2018

Bij nostalgische televisiezender ONS is de maand januari Documentaire-maand. De gehele maand lang zijn documentaires over diverse onderwerpen te zien.

Ieder woensdag om 17.30 uur en iedere zondag om 20.00 uur is een documentaire te zien over uiteenlopende thema’s. Van treinen tot Nederlands-Indië en van natuur tot kunst en cultuur. Het komt allemaal voorbij. Hieronder een overzicht met uitzenddata:


- 'Het Schildersleven van Rembrandt van Rijn', woensdag 3 januari om 17:30 uur
De cineast Paul Molijn heeft Rembrandt voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Via deze documentaire reizen we gedurende 53 minuten mee met Rembrandt in een geografische reconstructie van zijn leven.
- 'Passie voor Stoom', zondag 7 januari om 20:00 uur
De documentaire Passie voor Stoom laat zien hoe een aantal stoomenthousiasten met passie probeert hun droom te verwezenlijken.
- 'Opgevangen in Andijvielucht', woensdag 10 januari om 17:30 uur
Documentaire over de bittere werkelijkheid achter de repatriëring van Nederlandse staatsburgers, onderdanen en loyalisten uit voormalig Nederlands-Indië.
- 'Ameland', zondag 14 januari om 20:00 uur
Een bijzonder eiland op een bijzondere wijze in beeld gebracht begeleid door klassieke muziek.
- 'Levende Buitenplaatsen', woensdag 17 januari om 17:30 uur
2012 Was het Jaar van de Historische Buitenplaats. Naar aanleiding hiervan bezochten documentairemakers Wim Dröge en Hans Bouhuijs in alle Nederlandse provincies een bijzondere buitenplaats met elk een bijzonder verhaal.
- 'De Laatste Akte', zondag 21 januari om 20:00 uur
Een portret van Carel Eilers, jarenlang filmoperateur bij het Tuschinski Theater in Amsterdam. De digitalisering zorgt voor een immense verandering in zijn vak en Carel ziet zijn kennis en daarmee het beroep uitsterven. Vijf jaar later voelt hij zich genoodzaakt afstand te doen van zijn grote passie. Maar definitief afscheid nemen, blijkt een moeilijke opgave.
- 'Linie tot Leven', woensdag 24 januari om 17:30 uur
Welke geheimen hebben de oude forten en waterwerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Ooit waren ze bedoeld als verdedigingslinie, maar wat is hun functie nu? In Linie tot Leven duiken filmmakers Raoul de Zwart en Bob Entrop in het verleden en het heden van het meest zuidelijke gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
- 'De Ogen van de Vloot', zondag 28 januari om 20:00 uur
Documentaire over de vredes- en oorlogstaken van de Marine Luchtvaart Dienst met beelden van technische werkzaamheden aan een Lockheed Orion, het opspeuren van illegale lozingen op zee, het schaduwen van een Sovjetschip en het opstijgen van een Westland Lynx.
- 'Natura Artis Magistra', woensdag 31 januari om 17:30 uur
Deze boeiende documentaire neemt u mee in de wereld van Artis. Bewonder en geniet van de dieren en hun verzorgers!

Daarnaast is op woensdag 17 januari om 21:00 uur de documentairefilm 'First Light' uit 2010 te zien. 'First Light' draait om Geoffrey ‘Boy’ Wellum die met zijn negentien jaar de jongste spitfire-piloot was die deelnam aan de vermaarde Battle of Britain. Hij was nog maar net van school toen hij terechtkwam in het heftigste conflict dat ooit het luchtruim werd uitgevochten. In deze dramatische reconstructie zien we hoe de dappere tiener het niet alleen opnam tegen de Nazi’s maar ook tegen de angst die hem dreigde te overspoelen. De inmiddels bejaarde Geoffrey Wellum zelf vertelt dat hij zich zeventig jaar na dato nog steeds niet echt vrij voelt. Zijn bewogen persoonlijke verslag wordt aangevuld met intense actiebeelden. Al met al ontstaat zo een indrukwekkend document over de pure doodsangst die elke oorlog losmaakt in degenen die eraan deelnemen.

Persbericht Media Tornado/ONS
http://www.kijkbijons.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers