Jelena of Jordy: wie is 'De Slechtste Chauffeur van Nederland'?

zondag 7 december 2014

Een plek in de finale is voor de meeste kandidaten uit tv-programma's het ultieme doel. Zo niet voor de deelnemers aan 'De Slechtste Chauffeur van Nederland'.

Niemand wil namelijk in de finale van dit RTL 5-programma staan. Helaas moeten Jelena en Jordy er toch aan geloven. Maandag 8 december om 20.30 uur gaan zij samen de strijd aan. Niet om het winnen van de titel 'De Slechtste Chauffeur van Nederland' en de bijbehorende bokaal, maar juist om het verliezen ervan. Want tweede worden in de finale is net wat minder erg dan de titel op je naam te moeten schrijven.


Samen met zes andere erbarmelijk slechte chauffeurs én hun bijrijders zaten Jelena en Jordy de afgelopen weken veilig achter slot en grendel op het afgesloten parcours van 'De Slechtste Chauffeur van Nederland'. De teams werden in een bootcamp getest op hun rijvaardigheid en verkeersinzicht. Autocoureur Tom Coronel en psycholoog Barbara Nanninga stonden de deelnemers als coaches bij. Elke week kreeg de automobilist die het meeste vooruitgang had geboekt zijn of haar rijbewijs terug.

Voor Jelena en Jordy is het uur van de waarheid nu aangebroken. Ze moeten nog een laatste test ondergaan en dat lijkt de meest heftige tot nu toe. De twee moeten hun issues dit keer echt overboord zetten, want een rally leidt hen naar Parijs. Jelena stapt in de auto met haar moeder Natalie én Tom Coronel en Jordy met zijn goede vriend Alain en Tim Coronel. De bestuurders en hun co-piloten hebben geen idee waar de reis naar toe gaat. Onderweg moeten ze in Nederland, België en Frankrijk een opdracht uitvoeren waardoor hun eindbestemming stukje bij beetje duidelijk wordt. Op de broers Coronel hoeven Jelena en Jordy niet te rekenen. Zij geven geen aanwijzingen, maar grijpen alleen in als de situatie gevaarlijk wordt. De twee finalisten worden tot het uiterste op de proef gesteld, want ze moeten alles doen wat bij zo’n lange reis hoort. Dus niet alleen op de weg letten, maar ook tanken, door tolpoortjes rijden en zelfs liftende clochards meenemen. De Eiffeltoren is het eindpunt waar presentator John Williams Jelena en Jordy staat op te wachten. Wie volbrengt de rally het beste en ontloopt ternauwernood de titel 'De Slechtste Chauffeur van Nederland'?

Voor de zes overgebleven chauffeurs staat er in deze finale-aflevering ook nog een challenge op het spel. Bambi, Emalisa, Coen, Samira, Danny en Liesbeth rijden nog één keer een parcours vol hindernissen. Degene die dit het beste doet, en dus echt wat geleerd heeft van het programma, wint een mooie auto.

'De Slechtste Chauffeur van Nederland' wordt geproduceerd door SkyHigh TV.

'De Slechtste Chauffeur van Nederland', maandag 8 december om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers