Jennifer Hoffman presenteert 'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland'

dinsdag 12 november 2019
Foto: Net5/Talpa - © Reinier Bergsma 2019

Na elf succesvolle seizoenen van het programma 'Grenzeloos Verliefd' komt Net5 met de spin-off 'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland', gepresenteerd door Jennifer Hoffman.

In deze vierdelige serie worden Nederlandse vrouwen gevolgd die zwanger zijn en met hun buitenlandse geliefde in een ander land wonen waar de cultuur en levenswijze compleet anders zijn dan thuis. Tijdens hun zwangerschap beseffen ze steeds meer dat het land waar ze wonen mijlenver afstaat van wat ze gewend zijn en dat het opvoeden van een kind in dit land niet altijd eenvoudig zal zijn.


Aan de ene kant is het de wens van de moeders om hun kinderen meer mee te geven dan het 'gewone' leven in Nederland, maar aan de andere kant lopen ze tegen allerlei onverwachte zaken aan. Alles is anders, van babyvoeding tot kraamhulp, van opvoeding tot scholen, van temperatuur tot leefomgeving. Hoe ga je daarmee om?

In 'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland' worden de jonge ouders tijdens de periode voor de bevalling en in het eerste levensjaar van het kind gevolgd en wordt zichtbaar tegen welke dilemma’s ze aanlopen. Zo ontdekt de één dat het beste ziekenhuis in de stad met draden aan elkaar hangt en vraagt ze zich sterk af of ze daar wel wil bevallen. Een ander gaat op zoek naar een school en ontdekt dat deze uren rijden van hun huis vandaan ligt. Daarbij is er vanwege de schaarste een enorm tekort aan luiers en babyvoeding in het land. Hoe gaan ze dat oplossen?

Aflevering 1: Marceline & Zach in Suriname
In 2016 loopt Marceline (26) stage in Suriname. In haar vrije tijd gaat ze op salsales en ontmoet daar Zach (32). Als de vriendschap uitmondt in een relatie, vestigt Marceline zich permanent in Paramaribo. Al snel is ze in verwachting van hun eerste kindje. In Suriname betekent dat lang wachten voor controles bij de gynaecoloog, geen voorbereiding op de bevalling en babyspullen van lage kwaliteit. Maar dat alles valt nog in het niet bij Marcelines bevalling, die zich ontpopt tot één grote nachtmerrie. Ze krijgt een wolk van een baby en wordt direct geconfronteerd met de cultuurverschillen, bijvoorbeeld wanneer zij haar baby wast in een badje 'blauwsel' om de kleine te beschermen tegen het Boze Oog.

'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland' wordt geproduceerd door Simpel Media.

'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland', wekelijks vanaf dinsdag 12 november om 20.30 uur bij Net5Powered by LINDA.

Persbericht Net5 Powered by LINDA.
https://www.net5.nl/
net5.nl
net5nl
Meer artikels over Net5

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers