Jody voelt zich vrouwelijker dan ooit in 'Hij is een Zij'

maandag 11 februari 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

In 'Hij is een Zij' volgt Jan Kooijman een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het is Ivo's (11) laatste schooldag als brugklasser. Na een bewogen jaar sluit Ivo het jaar af met zijn klasgenootjes.

Ruben (20) en zijn vriend Kelvin geven een feestje omdat hun zoon Ties één jaar is. En deze dag is extra bijzonder, want het is ook hun eerste vaderdag.

Kess (19) voelt zich helemaal het mannetje met zijn platte borstkas. Samen met zijn tweelingzus Mae neemt hij voorgoed afscheid van zijn binder die jarenlang zijn borsten platdrukte.

Na de borstoperatie voelt Jody (24) zich vrouwelijker dan ooit. Ze loopt mee als model op de catwalk van een groot mode-event. Haar moeder komt voor de eerste keer kijken.

Ivan (18) en Luna (16) geven samen een presentatie over gender bij een kamp voor LHBT+ jongeren. Het is de plek waar ze vorig jaar verliefd werden op elkaar.

Elise (29) is herstellende van twee aangezichtsoperaties. Het begin van haar medische transitie. Elise kijkt uit naar de toekomst waarin ze ook lichamelijk steeds meer de vrouw wordt waar ze al zo lang naar uitkijkt.

'Hij is een Zij', dinsdag 12 februari om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers