Jongbloed zoekt 'Het mooiste meisjes van de klas'

maandag 31 december 2007

Donderdag 3 januari is de eerste aflevering van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS bij de TROS op Nederland 1 te zien. Een nieuwe, achtdelige programmareeks vol nostalgie en herkenbare herinneringen aan de jaren '70 en '80 en de schoolliefdes uit die tijd. In elke aflevering gaat presentator Jaap Jongbloed op zoek naar dat onbereikbare meisje uit de klas op wie alle jongens verliefd waren en die het voorbeeld was voor de meiden in haar omgeving.

Wat maakte haar zo speciaal en van wie kreeg zij haar eerste zoen? Maar ook: Hoe is ze terechtgekomen, wat is er met haar gebeurd en heeft ze nog contact met vroegere klasgenoten? Zijn de verwachtingen die men over haar had uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen? Aan het woord komen oud-klasgenoten, leraren en iedereen die toen en daarna een belangrijke rol in haar leven heeft gespeeld. Boeiende verhalen vol herkenning met een vleugje nostalgie over schoonheid en keuzes in het leven.

In de eerste aflevering gaat Jaap op bezoek bij Birke. Aan het begin van de jaren tachtig zat zij in het Noord-Hollandse Bergen op de Vrije School. De jongens uit haar klas beschouwden haar als het mooiste meisje van de klas, maar ook ver buiten de school viel haar schoonheid op. Haar naam werd op straat gekalkt en op schoolreis naar ItaliŽ veroorzaakte zij een verkeerschaos met haar verschijning. Na haar school wordt zij een veelgevraagd model en verschijnt zij zelfs in de Playboy. Centraal staat de vraag of haar schoonheid een garantie was en is voor succes. Aan het woord komen oud-leraren, klasgenoten, ex-vriendjes en haar beste vriendin van toen. De twee vriendinnen kregen ooit ruzie over een relatie en daarmee was de jarenlange vriendschap over. Zij treffen elkaar nu na jaren voor een emotioneel weerzien. In het programma verder verrassende ontmoetingen en herinneringen aan een tijd waar iedereen een heftige verliefdheid koestert, de schooltijd.

'Het Mooiste Meisje van de Klas', donderdag 3 januari 2008 om 22.10 uur bij de TROS op Nederland 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers