Joris Linssen, Tania Kross en Waldemar Torenstra in eerste aflevering 'De Slimste Mens'

zondag 15 december 2013

Vanaf 16 december is 'De Slimste Mens' weer terug op Nederland 2. In de eerste aflevering gaan acteur Waldemar Torenstra, operazangeres Tania Kross en TV-presentator Joris Linssen met elkaar de strijd aan.

Naast deze drie kandidaten spelen in 'De Slimste Mens' dit seizoen o.a. ook mee 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Sywert van Lienden, journalist Gerri Eickhof, schrijfster Marion Pauw, CDA-Europarlementarier Wim van de Camp, atleet Rens Blom en actrice Hetty Heyting.

Het eerste seizoen van 'De Slimste Mens' (in de zomer van 2012) werd gewonnen door Arjen Lubach, de tweede reeks door Pieter Derks. Presentator Philip Freriks zegt op voorhand geen enkele voorspelling te kunnen doen wie met de felbegeerde oorkonde naar huis gaat. 'Het gaat er bij De slimste mens niet om wie het hoogste IQ heeft of de beste opleiding. Natuurlijk zijn algemene ontwikkeling en feitenkennis belangrijk. Maar het komt ook aan op strategisch inzicht, boerenslimheid en stalen zenuwen. De kandidaten die deze eigenschappen het best weten te combineren, zullen we terug zien in de finale eind januari.'

Naast het TV-programma is 'De Slimste Mens' ook 24/7 beschikbaar via de gratis app, voor iPhone en Android. Nog steeds spelen dagelijks ruim 100.000 mensen via de app. De app is inmiddels 1 miljoen keer gedownload.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 16 december om 20.25 uur bij de NCRV op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers