Jules van Hessen op 'De Bank' bij Brava

zaterdag 26 september 2015

Zondag 27 september is bij cultuurzender Brava vanaf 20.00 uur een nieuwe aflevering te zien van 'De Bank', het maandelijkse avondvullende programma waarin een prominent persoon uit de wereld van de klassieke muziek carte blanche krijgt om zijn of haar ideale muziekavond samen te stellen.

Deze keer deelt dirigent Jules van Hessen zijn favorieten met de kijker, waarbij hij onder meer kiest voor fragmenten van zijn Philips Symfonie Orkest. Tussendoor vertelt Van Hessen over zijn nieuwe project Meesterwerk in Concert, over dirigeren, samenwerken en hoe fantastisch het is om voor een orkest te staan. Ervaringen die hij graag wil delen met het publiek.


Jules van Hessen
Jules van Hessen studeerde aanvankelijk klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tussen 1986 en 1988 behoorde hij tot de finalisten van de Internationale Dirigentencursus van de NOS. Verder won hij prijzen op de concoursen van San Remo, Graz en Kopenhagen. Sinds 1987 is Jules van Hessen vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest, waarmee hij cd-opnames maakte van enkele Mahler-symfonieën. Ook is hij sinds de oprichting in 1985 muzikaal leider van het Nederlands Theaterorkest, het eerste niet gesubsidieerde professionele symfonieorkest van Nederland. Met dit orkest gaf hij talloze concerten en maakte een bijzondere cd met drie gerenommeerde Joodse voorzangers in de Portugese Synagoge in Amsterdam. Meer informatie over Jules van Hessen is te vinden op www.julesvanhessen.com.

Meesterwerk in Concert
In de serie Meesterwerk in Concert staat in elk concertprogramma een klassiek topwerk centraal. Voor de pauze licht Jules van Hessen op een toegankelijke wijze het centrale meesterwerk toe door markante delen live met het symfonieorkest te repeteren en in begrijpelijke taal over de achtergronden te vertellen. Spelenderwijs raakt het publiek vertrouwd met meesterwerken, maakt kennis met de keuken van het symfonieorkest en komt door de speelse aanpak van 'Maestro Jules' heel dicht bij het wonder van de muziek. Na de pauze wordt het meesterwerk integraal door het symfonieorkest gespeeld en gaat het publiek dankzij de luisterervaring van voor de pauze nog meer genieten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers