Kim Hoorweg, Monique Mijnals en PAYAM in 'Mijke's Middag'

donderdag 10 november 2011

Kim Hoorweg speelt vrijdag 11 november live bij 'Mijke's Middag Live' vanuit het MC Theater op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Het wekelijkse live radioprogramma op de vrijdag met Mijke van Wijk is gratis toegankelijk voor publiek, tussen 16.00 en 19.00 uur.

Kim bracht samen met The Houdini’s de succesvolle tribute cd aan Peggy Lee Why don’t u do right uit. Ze tourt op dit moment door het land met deze muziek en doet ook 'Mijke’s Middag Live' aan. Hoorweg is de dochter van pianist Erwin Hoorweg en kwam zo al zeer jong met jazz in aanraking. Op haar veertiende werd ze al getekend door het bekende jazzlabel Verve. Kim werkte samen met bekende mensen als Trijntje Oosterhuis, Perquisite en Raul Midón.

Monique Mijnals
Ook zangeres Monique Mijnals groeide op in een muzikale familie. De in Suriname geboren vocaliste is beïnvloed door grote namen als Nina Simone en Aretha Franklin, maar ook haar eigen roots hoor je goed terug in de muziek. Onlangs bracht ze een nieuwe plaat en DVD uit waarvan ze nummers laat horen bij 'Mijke’s Middag Live'.

PAYAM
En je hoort jazzy world van de groep PAYAM. Leider is de van oorsprong Iraanse percussionist Babak Maddah. Hij kreeg les van topdrummers Astrid Seriese en Lucas van Merwijk. In PAYAM hoor je Iraanse ritmes en westerse jazz vermengd.

Huisband The Ob6sions
Iedere week speelt huisband The Ob6sions in het programma. De band bestaande uit Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen – keys; Efraim Trujillo – sax speelt eigen nummers en jamt met de gasten die in het programma komen spelen.

Iedere vrijdag bekende liveacts
'Mijke’s Middag Live' is iedere vrijdag te horen vanuit het MC Theater in Amsterdam. Met de komende weken onder andere gratis live muziek van Paul van Kessel, de JuJu Bros featuring Anton Goudsmit, Saskia Laroo, Ape not Mice, Tuur Moens & Syndicate, The Very Next, The Ploctones, Wouter Hamel, Equinox featuring Sjoerd Dijkhuizen, BRUUT, CaboCubaJazz, WintherStorm.

'Mijke's Middag'
De NTR zendt dagelijks op Radio 6 het programma ‘Mijke’s Middag’ uit van 16.00 tot 19.00 uur. Met op vrijdag een live editie uit het MC Theater. Naast de lekkerste soul en jazz brengt het programma het laatste muzieknieuws, een uitgebreide concertagenda en is er aandacht voor lifestyle.

'Mijke's Middag Live', vrijdag 11 november tussen 16.00 en 19.00 uur op Radio 6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers