Kinderen nemen uniek kijkje achter de schermen in 'Theaterkids'

vrijdag 6 november 2015

Vanaf zaterdag 7 november neemt presentatrice Keet! in het nieuwe RTL Telekids programma 'Theaterkids' samen met nieuwsgierige kinderen een kijkje achter én voor de schermen bij verschillende familie- en kindervoorstellingen.

Op deze manier ontdekken kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar de interessante en snel bewegende wereld van theater en entertainment.


Vele aspecten van het theatervak worden belicht. Zo ontmoeten de kinderen de cast van een familievoorstelling, kunnen ze een échte eigen rol in een theaterstuk vervullen, zien ze hoe decors worden gebouwd en ontdekken ze hoe het is om een acrobaat te zijn.

Keet! en de kids komen álles te weten over de cast, crew én de bezoekers bij een theatervoorsteling. Hoe voelt een acteur zich voordat hij het podium op gaat en hoeveel zin hebben de bezoekers om een voorstelling te gaan bekijken?

Keet! en de kinderen ontdekken hoe het er backstage aan toe gaat bij De Gelaarsde Poes en bij de perspresentatie van Suske en Wiske De Musical en leren alles over de kinderballerina’s bij het Nationaal Ballet. Ook staan de kids aan de rode loper bij de premières van theatervoorstellingen, zoals Rapunzel.

In iedere aflevering geeft een driekoppige kidsjury op een eigenwijze en kritische manier hun mening over een voorstelling. Wat vinden zij van de dans, zang, kostuums en het decor?

'Theaterkids' wordt geproduceerd door van Hoorne Televisieproducties.

'Theaterkids', vanaf 7 november elke zaterdag rond 11.40 uur en elke zondag rond 14.30 uur (herhaling) te zien bij RTL Telekids, op het kanaal van RTL 8.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers