'Klassiek Viert de Zomer' bij de NTR

zondag 15 juli 2018

In 'Klassiek Viert de Zomer' volgen we tien supergetalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek.

Zo duikt een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. We leren een meesterpianist kennen die geobsedeerd is door de Spaanse flamenco. Een trombonist uit het beste orkest van de wereld gaat naar een schuttersfeest in zijn Limburgse geboorteland. Een percussionist gaat terug naar de bron van alle ritmische muziek bij een Senegalese slagwerkgroep. En een klassiek violist leert van een groep Hongaarse zigeuners hoe belangrijk de taal is voor hun muziek.

Presentator Floris Kortie (bekend van 'Podium Witteman') neemt je mee door heel Nederland naar zonnige festivals en zomerse dansfeesten. Want de klassieke muziek leeft niet alleen in de concertzaal, maar ook daarbuiten.

'Klassiek Viert de Zomer', 16 juli t/m 17 augustus elke ma en vrij om 22.35 uur (na Nieuwsuur) op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers