Kris Kross Amsterdam, Akwasi en Emma Heesters in tweede seizoen 'Platenbazen'

woensdag 13 november 2019

De muzikale strijd tussen teamcaptains Wietze de Jager en Nesim el Ahmadi barst weer los in een gloednieuw seizoen van 'Platenbazen'.

In deze fanatieke en hilarische muziekquiz wordt de muziek- en artiestenkennis van BN’ers flink op de proef gesteld. Dit seizoen strijden onder meer Emma Heesters bekend van 'Beste Zangers', dj-trio Kris Kross Amsterdam en rapper en 'Expeditie Robinson'-kandidaat Akwasi mee in de teams van Nesim en Wietze. Met iedere week dezelfde vraag: wie zijn de ultieme platenbazen? 'Platenbazen' is iedere dinsdag om 16.00 uur te zien op het YouTube kanaal van 538 en woensdag om 21.15 uur op TV 538.

Dit seizoen zijn er maar liefst tweeëndertig BN’ers te gast. Waaronder een aantal vaste vrienden van 538, maar ook nieuwe gasten zoals: Lucas & Steve, Jaimie Vaes, Danny Froger, Marije Zuurveld, Leafs, Ruben Annink en Mental Theo. De muzikale ondersteuning wordt dit seizoen verzorgd door een nieuwe huisartiest. Kimberly Fransens, onder meer bekend van 'The Voice of Holland', zal er samen met haar band iedere aflevering een feestje van maken.

Wat kan er van seizoen 2 worden verwacht?
Nieuw in het tweede seizoen is de ronde 'Fix the Six', waarbij de kandidaten de antwoorden van Nederlanders op muzikale vragen moeten inschatten. Welke voorwerpen ziet de gemiddelde Nederlander bijvoorbeeld het meest vaak terugkomen in de clip van een rapper en wat is het meest aangevraagde nummer in een karaokebar? Ook nieuw dit seizoen is dat kandidaten op een geheel nieuwe wijze geïntroduceerd worden, namelijk door het stellen van een muzikale vraag. In de eerste aflevering stellen de BN’ers zich bijvoorbeeld voor aan de hand van de track die hun seksleven het beste omschrijft. Daarnaast zijn de vertrouwde rondes Push It en de Sing-off weer terug van weggeweest.

Eerste seizoen groot succes
Het eerste seizoen van 'Platenbazen' was goed voor meer dan één miljoen views. In dit seizoen namen onder meer Mr. Polska, Bokoesam, Jessie Jazz, Donnie, Samantha Steenwijk en Danny de Munk deel aan de muziekquiz. Deze afleveringen zijn terug te zien op het YouTube kanaal van 538.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van 'Platenbazen' is nu te zien op het YouTube kanaal van 538. Woensdagavond 13 november is de uitzending om 21.15 uur te zien op TV 538. TV 538 is bij alle kabelaars te zien via kanaal 538 en via NLZiet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers