KRO-NCRV Detectivemaand: spannende Britse en Scandinavische detectives op NPO 1 en 2

woensdag 5 juni 2019

Op donderdag 6 juni start de jaarlijks terugkerende KRO-NCRV Detectivemaand. Tijdens deze maand zendt de KRO-NCRV elke woensdag tot en met zaterdag de spannendste Britse en Scandinavische detectives uit op NPO 1 en 2.

Nieuwe titels zijn de Zweedse serie 'The Hunters' ('Jägärna') en de Britse serie 'Strangers'. Naast deze nieuwe series staan er uiteraard ook de nieuwste seizoenen van succesvolle bekende detectiveseries geprogrammeerd, zoals 'Vera' en 'Silent Witness'.

'The Hunters' ('Jägärna')
Erik Bäckström, een voormalig politierechercheur, heeft zich teruggetrokken in de bossen van Norrland in Zweden. Als hij besluit Markus te helpen, een plaatselijke mijnbouwondernemer die belaagd wordt door milieudemonstranten, raakt hij tegen wil en dank bij een politieonderzoek betrokken. Gaandeweg komt Erik erachter dat Markus zelf een geheim heeft, en dat heeft grote gevolgen.

'The Hunters', vanaf donderdag 6 juni om om 20.25 uur op NPO 2.

'Strangers'
Jonah Mulray woont in Londen en is universitair docent. Hij is getrouwd met Megan Harris, die het grootste deel van het jaar in Hongkong woont en werkt. Als Megan bij een auto-ongeluk om het leven komt, ziet Jonah zich genoodzaakt om voor het eerst van zijn leven naar Hongkong te vliegen. Maar eenmaal daar merkt hij tot zijn afschuw dat zijn vrouw er een dubbelleven op nahield en dat een duister netwerk zich rond hem sluit.

'Detectives: Strangers', vanaf vrijdag 7 juni om 20.25 uur op NPO 2.

'Silent Witness' – serie 20
Engelse misdaadserie rondom een team van forensisch onderzoekers.

'Detectives: Silent Witness', vanaf zaterdag 8 juni om 22.20 uur op NPO 1.

'Endeavour Morse' – serie 6
De leden van het oude team van Morse werken verspreid over Oxfordshire, maar uiteindelijk komen ze toch weer bij elkaar om uit te zoeken wie er achter de brute moord op hun collega George Fancy zit.

'Detectives: Endeavour Morse', vanaf woensdag 12 juni om 21.30 uur op NPO 1.

DetectivePremière
Voorafgaand aan de KRO-NCRV Detectivemaand zijn er voor de fans ook premières van nieuwe afleveringen van 'Endeavour Morse', 'The Hunters' en 'Strangers' tijdens de KRO-NCRV DetectivePremière op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de bioscopen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Bij de première zal een bekende acteur aanwezig zijn voor een Q&A en meet-and-greet met de vele detectivefans.

Detectivenacht
Een week na de DetectivePremière, op zaterdag 1 juni, vindt traditiegetrouw de KRO-NCRV Detectivenacht plaats op NPO 2. De kijker bepaalt tijdens deze nacht welke nieuwe serie er wordt uitgezonden en kiest dus deze keer tussen vier series.

Detectivenacht, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Online
Ook online zijn nieuwe detectiveseries te volgen. Op NPO Start Plus o.a. 'Public Enemy', 'The Cry' en 'Killer by the Lake' en het nieuwste seizoen van 'Grantchester'.

Britse detectiveserie 'The Cry' – vanaf 1 juni
Alistair, Joanna en hun baby reizen af naar Australië, waar Alistair de voogdij over Chloe wil aanvechten, zijn tienerdochter die bij zijn ex-vrouw woont. Dan gebeurt het ondenkbare.

Britse detectiveserie 'Grantchester' – vanaf 7 juni
Serie over de jonge dominee Sidney Chambers in het dorpje Grantchester.

Belgische detectiveserie 'Public Enemy' – serie 2 vanaf 14 juni
Guy Béranger moet voor de abdijcommissie verschijnen en vreest dat hij weg moet. Chloé en Michaël komen eindelijk bij de boerderij van Paul en maken zich op voor de definitieve confrontatie.

Franse detectiveserie 'Killer by the Lake' – vanaf 21 juni
Drie jaar na het oplossen van een vorige moordzaak zijn rechercheurs Lise Stocker en Clovis Bouvier nog altijd niet helemaal hersteld van hun traumatische ervaringen. Inmiddels zijn ze getrouwd, verhuisd en hebben ze samen een zoontje, maar ook in hun nieuwe woonplaats Annecy worden ze geconfronteerd met een schokkende zaak en een ongrijpbare seriemoordenaar die het op alleenstaande vrouwen heeft voorzien.

Op NPO 1 extra, is iedere dag, dus ook in het weekend, om 22.15 uur een detective te zien.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers