KRO-NCRV start met tweede editie Radioschool

zaterdag 12 november 2016

De KRO-NCRV gaat in januari van start met een tweede editie van de Radioschool. Jonge radiotalenten krijgen hier de kans om alles te leren wat je als eigentijdse radiomaker moet weten.

Dat gebeurt door middel van workshops en coaching, maar ook door direct aan de slag te gaan voor de landelijke radio. Inschrijven kan tot 21 november aanstaande.


Manager Radio KRO-NCRV Dave Kentie: 'Het eerste jaar van de Radioschool heeft zich bewezen, veel van de studenten werken inmiddels op regelmatige basis mee aan bijna al onze radioprogramma’s, maar structureel aan Nachtkijkers op NPO Radio 1. Hoe leuk is het als je ook meteen het echte werk mag doen?! We vinden het bij de KRO-NCRV erg belangrijk om dit jong talent een podium te bieden: Ze geven een frisse blik op het vak en dat zorgt voor nieuwe inspiratie en energie binnen onze omroep'.

De KRO-NCRV Radioschool is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar en kan prima gecombineerd worden met een studie of baan. Het gaat om ongeveer 10 jongeren die kunnen deelnemen.

Schoolhoofd Rudy Mackay: 'motivatie en creativiteit is het belangrijkste bij de jongeren. De rest gaan we ze allemaal leren, ervaring is dus niet verplicht. We leren hoe het vóór en achter de schermen gaat. Het is dus niet een dj-school, de nadruk ligt net zoveel op alle onmisbare functies daar omheen. Het gaat erom hoe je een verhaal zo boeiend mogelijk vertelt, op radio en alle mogelijke media die je daarbij helpen. En heel belangrijk: we gaan zoveel mogelijk vlieguren maken, direct op de landelijke radio.'

Rudy Mackay heeft programma's gemaakt op NPO Radio 1, 2, 3FM, 5 en 6 en gaf jarenlang les aan de School voor de Journalistiek in Utrecht waar hij ook zelf heeft gestudeerd.

Inschrijven voor de Radioschool kan nog tot 21 november via kro-ncrv.nl/radioschool, of door een motivatiebrief te mailen naar radioschool@kro-ncrv.nl.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers