'Kunststof', deze week met: Ragazze Quartet, Sticks, Jildou van der Bijl, Ivo Victoria

maandag 16 september 2019

Aankomend weekend is het festival September Me. Een jaarlijks kleurrijk Kamermuziekfestival in Amersfoort onder de artistieke leiding van het Ragazze Quartet.

Dit jaar is het thema Smeltkroes, met aandacht voor opkomende artiesten die de grenzen opzoeken en wordt klassieke muziek zoveel mogelijk verbonden met theater, film en andere kunstdisciplines.

Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 17 september: Sticks, rapper
Junte Uiterwijk, beter bekend als rapper Sticks, heeft nieuwe muziek die niet op Spotify, YouTube, plaat of vinyl uitkomt, maar vanaf 14 september exclusief voor vier maanden te ervaren is in de expositie Onrust in Museum de Fundatie in Zwolle. De expositie is een combinatie van audiovisuele installaties, teksten, muziek en projectie.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 18 september: Jildou van der Bijl, journalist
Na 10 jaar hoofdredacteur te zijn geweest van het tijdschrift LINDA, maakt journalist Jildou van der Bijl de overstap naar Net5. Samen met Linda de Mol is ze aan de slag als creatief directeur voor de vrouwenzender. Ze werkte eerder als hoofdredacteur voor de Nieuwe Revu.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 19 september: Ivo Victoria, schrijver
Vandaag verschijnt de 5e roman van Vlaams-Nederlandse schrijver Ivo Victoria, pseudoniem van Hans van Rompaey, Alles is oké. Ieder mens heeft ten minste één verhaal dat zegt: dit ben ik. Dit is het verhaal van mevrouw Stevens. Tegenwoordig slijt ze haar dagen in een flat, terwijl de spinnen in haar hoofd alles langzaam wegvreten wat haar dierbaar was.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 16 t/m donderdag 19 september tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers