'Kunststof' met Micha Hamel, Bas Timmer, Joost de Vries en Benny Sings

zondag 3 maart 2019

Caruso a Cuba is een nieuwe opera van de Nederlandse componist en dichter Micha Hamel. Het stuk is gebaseerd op een roman van de Cubaanse schrijfster Mayra Montero.

Een mysterieus verhaal over de verdwijning van de beroemde Italiaanse tenor Enrico Caruso na een waargebeurde bomaanslag in het Nationale Theater in Havana.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 5 maart: Op locatie in Enschede: Bas Timmer, ontwerper
Ontwerper Bas Timmer is de bedenker van de Sheltersuit: een water- en winddichte jas waaraan een slaapzak geritst kan worden. Het concept is bedacht voor daklozen en mensen in nood om de winter te overleven. De Sheltersuit 4.0 won in 2018 de Public Award op de Dutch Design Week. Een locatie uitzending vanuit zijn atelier in Enschede.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 6 maart: Joost de Vries, schrijver & journalist
Schrijver en journalist Joost de Vries beschrijft in zijn nieuwe essaybundel de hedendaagse afkeer van pretentie. In ‘Echte pretentie’ onderzoekt hij hoe we ons verhouden ten opzichte van cultuur, van onderwijs, van kritisch denken, en ten opzichte van elkaar. De Vries is boekenredacteur bij De Groene Amsterdammer en scheef eerder prijswinnende romans.
Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 7 maart: Benny Sings, zanger
Zanger en producer Benny Sings bracht vijf albums uit, waarvan 'STUDIO' uit 2015 genomineerd was voor een Edison. Zijn muziek is een combinatie van hiphop, jazz en soul. Nu is er een nieuw album ‘City Pop’, uitgekomen bij het Amerikaanse hiphoplabel Stones Throw Records, met muziek geïnspireerd op steden over de hele wereld waar Sings is geweest.
Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 4 t/m donderdag 7 maart tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers