'Kunststof Radio': Margriet Vroomans, Don Duyns, thema-uitzending, Marg˘t Ros

zondag 22 maart 2020
@ NTR 2019

In de podcast 'Muziek tot Leven- Verhalen van musici in de oorlog' eert journalist Margriet Vroomans zeventien musici die vervolgd werden in de Tweede Wereldoorlog.

De podcast wordt uitgezonden op Radio 4 en laat luisteraars kennis maken met onder anderen Leo Smit, Henriette Bosmans, Frieda Belinfante, Mischa Hillesum en Sem Dresden, 75 jaar na de bevrijding.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 24 maart: Don Duyns, toneelschrijver
Don Duyns is al meer dan dertig jaar actief als toneelschrijver. Nu zijn de teksten van onder anderen ‘Paars’, ‘Muf’, ‘Babylotion’ en ‘de Tunnelbouwers’ voor het eerst gebundeld in een boek, met illustraties van Jip van den Toorn. Duyns is bekend van familievoorstellingen ‘Snorro’ en ‘Lang & Gelukkig’. Ook heeft hij verschillende romans, korte verhalen en strips geschreven.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 25 maart: Thema-uitzending, gasten nog onbekend
Presentatie: Frénk van der Linde

Donderdag 26 maart: Margôt Ros, actrice
Nadat Toren C-actrice Margôt Ros tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk loopt, verandert haar leven ingrijpend. Het post-commotioneel syndroom wordt bij haar geconstateerd en ze moet minstens anderhalf jaar revalideren. Nu is daar het boek 'Hersenschorsing' waarin Ros samen met haar partner Jeroen Kleijne de revalidatie en de invloed op haar omgeving beschrijft.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 23 t/m donderdag 26 maart 2020 tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers