'Kunststof Radio' met Ack van Rooyen, Vincent Bijlo, Diederik Jekel en Marc de Hond

zondag 29 december 2019
@ NTR 2019

Jazztrompettist en flügelhornist Ack van Rooyen wordt 1 januari 90 jaar en dat gaat hij vieren. Twee dagen later geeft hij een verjaardagsconcert in het Bimhuis in Amsterdam, samen met zijn favoriete Nederlandse jazzmusici.

Hij hoort bij de eerste moderne jazzgeneratie in Europa en maakt furore op de flügelhorn.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 31 december: Oudejaarsconference met Vincent Bijlo
Na het succes van vorig jaar houdt cabaretier en columnist Vincent Bijlo dit jaar opnieuw een Radio Oudejaarsconference in Kunststof. Hij neemt het afgelopen jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten. Live met publiek, vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 1 januari: Diederik Jekel, wetenschapsjournalist
Wetenschapsjournalist Diederik Jekel begint een eigen YouTube-kanaal over klimaatverandering. Hij heeft zijn baan als presentator voor het programma 'De Kennis van Nu' opgezegd om zich te focussen op zijn nieuwe project. Hij is bekend geworden als vaste gast in 'De Wereld Draait Door' en door zijn deelname aan 'Wie is de Mol?'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 2 januari: Marc de Hond, presentator en theatermaker
Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn nieuwe voorstelling 'Voortschrijdend inzicht' omgedoopt tot interviewmarathon. Na zijn diagnose blaaskanker wil hij iets nalaten voor zijn kinderen voor als het niet goed afloopt. Interviewers die aan het interviewproject meedoen zijn onder anderen Janine Abbring, Paul de Leeuw en Coen Verbraak.

Presentatie: Jellie Brouwe

'Kunststof Radio', maandag 30 december 2019 t/m donderdag 2 januari 2020 tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers