Laatste aflevering van VARA-programma 'StadsMormels'

vrijdag 23 juni 2017

Voor de zesdelige reeks 'StadsMormels' volgde natuurfilmer Marc van Fucht zes verschillende dieren die van Amsterdam een thuis hebben gemaakt. Iedere week staat een ander dier centraal.

Achtereenvolgend passeren de vos, de ooievaar, de muis, de meerkoet, de parkiet en het konijn de revue. Met mild-ironische blik laat 'StadsMormels' ook zien hoe wij mensen ons enorm druk maken over de dieren en verschrikkelijk ons best doen om alles te reguleren, af te stemmen en in juiste banen te leiden, én hoe de dieren zich daar helemaal niets van aantrekken.

In de laatste aflevering het konijn: met zijn aaibare vachtje en lieve koppie komt hij overal mee weg. Ondertussen laat hij met zijn graverij complete straten verzakken en knaagt hij alle bloemen kaal. Op begraafplaats Sint Barbara weten ze er alles van. Geen grafstukje is veilig. Behalve de hortensia’s, die lusten konijnen niet. Gelukkig heeft Peter van Poelgeest vernuftige methoden om konijnen te verdrijven; diervriendelijk en duurzaam. We maken ook kennis met konijn Spleetoor. Hij houdt zich op in een Amsterdams Stadspark waar een heftige strijd gaande is om het beste veldje én de mooiste vrouwen…en daar wordt geen middel bij geschuwd!

'StadsMormels', zaterdag 24 juni om 22.05 uur bij de VARA op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers