Laura Starink, Wimie Wilhelm, Harold Hamersma in 'Kunststof Radio'

zondag 16 februari 2020
@ NTR 2019

Journalist Laura Starink schreef een nieuw boek, 'Post uit Rusland'. Hierin vertelt ze over de band die zij heeft met het land sinds zij daar in de jaren '70 in Leningrad (Sint-Petersburg) studeerde.

Starink werkte dertig jaar voor het NRC Handelsblad als verslaggever en was tevens correspondent in Moskou. Ze schreef eerder het boek 'Een land van horen zeggen' over het einde van het communisme.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 18 februari: Wimie Wilhelm, actrice en regisseur
Actrice Wimie Wilhelm is vanaf 14 februari te zien in de nieuwe theatervoorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. Vijf acteurs, vijf muzikanten en vijftig mensen met een vluchtverleden vertellen het verhaal van Semmier Kariem, een man die asiel aanvraagt in Nederland. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi en schetst een beeld van het asielbeleid in Nederland.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Woensdag 19 februari: Harold Hamersma, wijnkenner en journalist
In zijn nieuwe boek ‘Onder de rook van de Heineken’ keert wijnkenner Harold Hamersma terug naar de wijk waar hij is opgegroeid: de Amsterdamse Pijp. Samen met zijn moeder fietst en loopt hij langs de plekken uit zijn jeugd en haalt hij herinneringen op. Hamersma is vooral bekend als wijnschrijver van het NRC Handelsblad en het Parool.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 20 februari: Geen Kunststof in verband met voetbal

'Kunststof Radio', maandag 17 t/m woensdag 19 februari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers