Luisteraars 'Licht op Vier' helpen beginnende liefhebbers van klassieke muziek

zondag 7 september 2014

Het AVROTROS-programma 'Licht op Vier' richt zich aankomende week bij NPO Radio 4 speciaal op mensen die wťl geÔnteresseerd zijn in klassieke muziek, maar niet weten waar ze zouden moeten beginnen.

Daarom hebben vaste luisteraars van 'Licht op Vier' vijf programma’s samengesteld met klassieke muziek die volgens hen zeer geschikt is voor nieuwkomers.


Klassieke muziek is bedoeld voor iedereen. Maar nog niet iedereen kent klassieke muziek of durft zich erin te verdiepen, zo vinden AVROTROS-presentatoren Hans van den Boom en Ab Nieuwdorp. De vrienden van de Facebook-pagina van het AVROTROS tv-programma 'De Tiende van Tijl' bevestigen dit: er is inderdaad een grote groep (jonge) mensen die klassieke muziek best mooi vindt, maar niet naar concerten gaat of naar NPO Radio 4 luistert.

Voor díe beginnende liefhebbers van klassieke muziek zijn er nu vijf klassieke muzieklijsten samengesteld die een feest der herkenning zullen zijn. Denk aan Vier Jaargetijden van Vivaldi, Bolero van Ravel, L’Arlésienne van Bizet, de Air van Bach en de Vijfde van Beethoven.

Hans van den Boom: 'We willen deze beginnende liefhebbers van klassieke muziek 'verwennen' met muziek die ze ongetwijfeld mooi vinden en grotendeels al zullen kennen uit films, reclame, popsongs, ringtones. Maar ook de traditionele NPO Radio 4-luisteraar zal deze slagroomtaart kunnen waarderen.'

'Licht op Vier'
Deze themaweek van 'Licht op Vier' is van maandag 8 t/m vrijdag 12 september te beluisteren van 12.00 – 14.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 4. Hans van den Boom presenteert de uitzendingen op maandag, woensdag en vrijdag; Ab Nieuwdorp neemt die op dinsdag en donderdag voor zijn rekening.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers