Maand van de Geschiedenis bij Brava

vrijdag 2 oktober 2015

Oktober is in Nederland de Maand van de Geschiedenis. Het thema daarvan is dit jaar 'Tussen Droom & Daad'. Cultuurzender Brava haakt in oktober in op de Maand van de Geschiedenis met een aantal uitzendingen die aansluiten bij dit thema.

Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben geschapen? Op het programma staan onder meer de beroemde opera Porgy and Bess van Gershwin, prachtige uitvoeringen van Wagner en een documentaire over het Venezolaanse netwerk van jeugdorkesten en muziekcentra 'El Sistema'.


Porgy and Bess
Bravar brengt de Nederlandse tv-première van ‘Porgy and Bess’ in de uitvoering van de San Francisco Opera. George Gershwin droomde ervan om als componist serieus genomen te worden binnen de klassieke muziek. Om dit te bereiken componeerde hij de meesterwerken ‘An American in Paris’ en zijn opera ‘Porgy and Bess’, waarin alle rollen werden vertolkt door zwarte zangers en zangeressen, iets dat in 1935 niet gebruikelijk was op het toneel. Operadirecteur David Gockley, die in 1976 van ‘Porgy and Bess’ een blijvend succes maakte, presenteert nu deze uitstekend ontvangen productie van de San Francisco Opera onder leiding van regisseur Francesca Zambello. De opvoering werd door de San Jose Mercury News geprezen als 'Bruisend en opmerkelijk! Een triomf! Een eersteklas, uitverkochte Porgy and Bess.'

 

'Porgy and Bess', zaterdag 3 oktober om 20.31 uur op Brava

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers