Maandag bij MAX: 'Nationaal Debat - Klem op de werkvloer'

zondag 1 december 2019

Maandag 2 december bij MAX het 'Nationaal Debat: Klem op de Werkvloer', gepresenteerd door Elles de Bruin en Cees Grimbergen.

Anderhalf uur live-televisie over een van ’s lands grote ergernissen: de frustrerende invloed van regels, protocollen, managers en zware werkdruk op het dagelijks werkplezier van werknemers.

Nederland beleeft een hete herfst. Boze en opstandige leerkrachten en verpleegkundigen, maar ook boeren en bouwvakkers, voelen zich klemgezet door almaar nieuwe, soms onuitvoerbare regels. Die onvrede leeft al langer en breder bij agenten, rechters, buschauffeurs, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en verzorgenden.

Veel beroepsgroepen hebben te weinig collega’s, worden weinig gewaardeerd en hebben geen perspectief. Ze lopen aan tegen starre protocollen en tijdsdruk. En worden vaak geconfronteerd met nieuwe managementhypes en een daarmee samenhangende ondoordringbaar soort jeuktaal, die bedacht is door leidinggevenden op grote afstand van de werkvloer. De al jaren beloofde vermindering van regels blijft uit. Vele verpleegkundigen, leerkrachten, agenten en jeugdhulpverleners haken teleurgesteld af.

In dit 'Nationaal Debat' geeft MAX aandacht aan deze breed levende ergernis van werkenden. Met een buschauffeur en een IC-verpleegkundige die vanwege de regeldruk ontslag namen. Verder veel betrokken gasten en treffende voorbeelden. MAX doet de oproep: breng het plezier terug op de werkvloer! Want privatisering, marktwerking en schaalvergroting hebben het werken in Nederland er niet leuker op gemaakt. Is er een weg terug?

'Het Nationaal Debat: Klem op de Werkvloer', maandag 2 december om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers